Palacsinta (4 db)
2008.05.10. 09:32
Hozzávalók:
2 dkg liszt, 5 dkg búzakorpa, 1 db tojás, 1/2 dl tej, vagy szódavíz, 2 mokkáskanálnyi olaj, csipet só.
Töltelékek leírása: lekváros, túrós és diós palacsintáké az elkészítési módokban található.
Elkészítés:
A lisztből, tojásból, búzakorpából tejjel, vagy szódavízzel palacsinta tésztát készítünk. Teflonban, vagy palacsintasütőben kisütve, a korpával elkevert barakclekvárral megtöltve felcsavarjuk és azonnal tálalható. Hidegen is finom.
Lekváros töltelék:
5 dkg sárgabarack íz, esetleg diabetikus
5 dkg búzakorpa
Túrótöltelék:
10 dkg félzsíros tehéntúró, 1,5 dkg porcukor, vagy mesterséges édesítőszer, 1 db tojás, 1/3 citrom reszelt héja, 1 dkg mazsola, 5 g búzakorpa
Elkészítés:
A tehéntúrót habosra keverjük a tojássárgával, cukorral, citromhéjjal és az apróra vágott mazsolával. Hozzáadunk búzakorpát és óvatosan lazítjuk a keményre felvert tojáshabbal. Azonnal fogyasztható, a palacsintán kívül tölthetünk vele zsemlét, túróslepényt. Zsemle esetében a tejben áztatott zsemlebelet belekeverve, tejjel jól meglocsolva süssük pirosra.
Diótöltelék:
3 dkg darált dió, 1, 5 dkg búzakorpa, 1/2 dl tej, 1,5 dkg porcukor, vagy mesterséges édesítőszer, gyümölcscukor, 1 dkg mazsola, 1/4 citrom reszelt héja.
Elkészítés:
A porcukorral, reszelt citromhéjjal, mazsolával összekevert darált diót tejjel leforrázzuk, majd hozzáadjuk az étkezési búzakorpát. Palacsintába töltjük.
|