Töltött padlizsán
2008.05.10. 09:58
Hozzávalók:
1 db kisebb padlizsán, 5 dkg gomba, 2 dkg szójaliszt, 1 db tojás, 20 ml tej, 5 g avj, 1 g olaj, 1 dkg vöröshagyma, 1 cs vágott zöldpetrezselyem, 2 dkg reszelt sajt, 1 dkg só, törött bors.
Elkészítése:
A padlizsánt hosszában félbevágjuk, a belsejét késsel bevagdaljuk és olajos serpenyőben, sütőben 10-15 percig sütjük.
A vajban fonnyasztott, finomra vágott hagymához a jól megmosott, finom vágott gombát, zöldpetrezselymet hozzáadjuk, kissé pirítjuk, majd hozzáadjuk a héjából evőkanál segítségével kivájt padlizsán belső részét, amit előzőleg rozsdamenes késsel deszkán apróra vágtunk. Befűszerezzük sóval, borssal, meghintjük szójaliszttel és annyi tejjel felengedjük, amennyit felvesz. Beletesszük a tojást, addig keverjük és forraljuk, míg el nem válik az edény falától. Ezt a masszát betöltjük az elősütött padlizsánhéjába, tetejre paradicsom karikákat helyezünk, megszórjuk reszelt sajttal, meglocsoljuk olvasztott vajjal és középhőmérsékletű sütőben sütjük.
Előételként szolgáljuk fel, de önálló ételként is adható.
|