Szárnyasmájkrém
2008.05.10. 10:01
Hozzávalók:
10 dkg csirkemáj, 1 dkg szójaliszt, 1 dkg vöröshagyma, 1,5 dkg vaj, 1,5 ml tej, O5 g só, 0,2 g pástétomfűszer.
Elkészítése:
A csirkemájról leszedjük a szivet és a májat apróra vágjuk. A felszeletelt hagymát kevés vajon megfonnyasztjuk, rátesszük a csirkemájat, megpároljuk, majd megszórjuk szójaliszttel. Összekeverve kissé pirítjuk, felengedjük tejjel, jól kiforraljuk (amíg nem válik az edény falától), szitán áttörjük, kikeverjük, majd kihűtjük. A kihűlt krémet fűszerezzük és hozzákeverjük a maradék vajat.
Nagyon kellemes ízű májpürét kapunk, amit fel tudunk használni hideg sültek tálalásához, vagy keménytojás töltéséhez.
|