Töltött kelkáposzta
2008.05.10. 10:15
Hozzávalók:
12 dkg darált sertéshús, 2 dkg szójaliszt, 3 dkg füstölt szalonna, 25 dkg kelkáposzta, 20 g olaj, 1,2 dkg rizs, 1 db tojás, 1 dkg só, törött bors, 1/2 kis gerezd fokhagyma, majoranna, 3 g liszt, pirospaprika, 1 evőkanál delikát.
Elkészítése:
A kelkáposztát sós vízben félig megfőzzük, majd szűrőn lecsurgatjuk. A szójalisztet összekeverjük annyi mennyiségű vízzel, amennyit felvesz . Ezután hozzáadjuk a darált sertéshúst, a megpárolt rizst, tojást, az apró kockára vágott, olajban aranysárgára pirított hagymát, majd a fűszerekkel jól összekeverjük. Ezután a kelkáposztaleveleket szétnyitjuk, közepébe töltjük a tölteléket és átlósan megkötözzük. A kelkáposztafejeket lábosba helyezzük, kevés víz aláöntésével fedő alatt, sütőben puhára pároljuk. Paprikás mártással öntjük le, tejföllel, zöldpaprikával, paradicsommal díszíthetjük.
Paprikás mártás: A nagyon finomra vágott hagymát olajon aranysárgára pirítjuk, meghintjük pirospaprikával, gyorsan elkeverjük és feleresztjük egy dl vízben felfőzött delikáttal. 10-15 percig lassan főzzük, majd liszttel elkevert tejföllel behabarjuk, jól kiforraljuk és átszűrjük.
|