Töltött burgonya
2008.05.10. 10:28
Hozzávalók:
2 db közepes nagyságú burgonya, 14 dkg darált sertéshús, 1 dkg szójaliszt, 20 ml tej, 1 db tojás, 10 dkg olaj, 0,5 dkg vaj, 1 dkg só, 2 dkg reszelt sajt, 1 dkg vöröshagyma, 1/2 vágott petrezselyemzöld, 1 db kisebb zöldpaprika, 1 db kisebb paradicsom, törött bors, szerecsendió.
Elkészítése:
A burgonyákat megtisztítjuk, hordó formára megfaragjuk, jól megmossuk. Hoszában félbevágva olajban átsütjük, belsejét kiskanállal kivájjuk. Kivajazott tűzálló tálba, vagy kislábosba helyezzük a burgonyákat és fűszerezzük sóval, törött borssal. A darált sertéshúst összekeverjük a tejben áztatott szójaliszttel, hozzáadjuk a finomra vágott, olajban megfonnyasztott hagymát, vágott zöldpetrezselymet, tojást és a kivájt burgonya belsejét. Fűszerezzük sóval, borssal és reszelt szerecsendióval. Az egész masszát jól összekeverve visszatöltjük az elkészített burgonyákba. Zöldpaprikát, paradicsomot szeletelünk rá, megszórjuk reszelt sajttal és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
|