Töltött paprika
2008.05.10. 10:32
Hozzávalók:
10 dkg darált sertéshús, 2 dkg szójaliszt 2 db tölteni való paprika, 1 db tojás, 1,5 dkg rizs, 5 g olaj, 1 dkg vöröshagyma, 1 dkg só, 1/4 g törött bors, 1/2 cs vágott petrezselyemzöld, 1 dl paradicsom ivólé, 1 evőkanál liszt, 1 dkg Ráma margarin, csipet kristálycukor.
Elkészítése:
A zöldpaprikát kicsumázzuk és jól kimossuk. A főtt rizst, a darált húst összekeverjük az előre áztatott szójaliszttel, finomra vágott, olajban megfutattatott hagymával és ízlés szerin fűszerezzük sóval, borssal, vágott zöldpetrezselyemmel. A töltelékkel a paprikákat betöltjük és paradicsommártásban puhára főzzük. Köretnek sós burgonyát adhatunk hozzá.
Paradicsom mártás készítését lásd a Májpuding-nál.
|