Vagdalt sertéshús pogácsák
2008.05.10. 10:36
Hozzávalók: 14 dkg darált sertéshús, 2 dkg szójaliszt, 20 ml tej, 1/2 zsemle, 1 db tojás, 1 evőkanál tejföl, 1/2 cs vágott petrezselyemzöld, 1 dkg vöröshagyma, 1/2 dkg só, 1/4 dkg törött bors, 3 dkg zsemlemorzsa, 6 dkg olaj.
Elkészítés:
A darált sertéshúshoz hozzáadjuk a tejben áztatott szójalisztet, az áztatott zsemlét, tejfölt, finomra vágott, kevés olajon megfonnyasztott hagymát és a vágott petrezselyemzöldet. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, jól összekeverjük és pogácsákat formálunk belőle. Beleforgatjuk zsemlemorzsába, kevés forró olajban félig átsütjük,majd az olajat leöntve róla, sütőben tovább, készre sütjük.
Tálalásnál salátát, vagy befőttet adunk hozzá.
|