Sertésmájpástétom
2008.05.10. 10:52
Hozzávalók:
10 dkg sertésmáj, 1 dkg szójaliszt, 20 ml tej, 2,5 dkg sült, vagy főtt darált sertéshús, 2,5 dkg füstölt szalonna, 1,5 dkg sonka, 1/2 gerezd fokhagyma, 1 dkg só, 1/4 g pástétomfűszer.
Elkészítése:
A sertésmájat apróra vágva megpirítjuk serpenyőben a szeletekre vágott hagymával és fokhagymával. Megszórjuk szójaliszttel, kissé tovább pirítjuk és tejjel felengedjük. Jól felforraljuk, a tűzről levéve pár percig hűlni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a ledarált sertéshúst. Kiszedjük egy tálba, hozzáadjuk a kockára vágott füstölt szalonnát és sonkát, fűszerezzük sóval és pástétomfűszerrel, összekeverjük.
Ha a massza nagyon kemény lenne, pár kanál húslevest adunk hozzá. Jól összekeverjük, vékony birka-, vagy sertésbélbe nem túl keményre töltjük. A végeit összekötözzük és 90 celsius fokos forró vízben fél óráig abáljuk. vízből kivéve fagyasztjuk.
Tálalásnál felszeletelt paradicsommal, salátával díszítjük.
|