Diótorta
2008.05.10. 11:14
Hozzávalók:
12 dkg cukor, 10 dkg liszt, 5 dkg szójaliszt, 6 db tojás.
Krémhez:
20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 5 db tojássárga, 5 dkg darált dió, 5 dkg búzacsira, 5 dkg feles tisztított dió díszítéshez.
Elkészítése:
A 6 db tojássárgát a kristálycukorral habosra keverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és hozzáadjuk, majd óvatosan a liszttel összekevert szójaliszttel fakanállal hozzákeverjük. A kész masszát tortakarikába töltjük, elkenjük és előmelegített sütőben megsütjük (nem hirtelen).
A kisült és kihűlt tortakarikát háromba vágjuk, az így kapott lapokat betöltjük a vajkrém dió-búzacsira keverékével úgy, hogy a tetejére is jusson krém. Tetejét fél dióval díszítjük.
|