Sárgaborsópuding
2008.05.10. 23:54
Hozzávalók:
2,5 dkg sárgaborsóliszt, 1,5 dl tej, 1 dkg vaj, 1 db tojás, 2 dkg zsemlemorzsa, 0,5 dkg só, reszelt szerecsendió, törött bors.
Elkészítése:
A tejet a vajjal felforraljuk, majd beletesszük a sárgaborsólisztet és addig főzzük, míg el nem válik az edény falától. Fűszerezzük, levesszük a tűzről és kicsit hűlni hagyjuk.
Hozzákeverjük a tojássárgáját és lazán hozzáadjuk a keményre felvert tojáshabot. A formákat kivajazzuk és behintjük zsemlemorzsával, majd háromnegyed részig megtöltjük a pudingmasszával. Vízgőzben kipároljuk.
Előételként tálaljuk, adhatunk mellé zöldséges krémmártást. Különböző húsételekhez köretként is felszolgálhatjuk.
|