Sárgaborsókrémleves
2008.05.11. 00:07
Hozzávalók:
4 dkg sárgaborsóliszt, 60 gr Lida-Mix por, 1 dkg Szilas ételízesítő, 1 l víz, só - ízlés szerint.
Elkészítés:
A sárgaborsólisztet jól elkeverjük a felsorolt anyagokkal. Ezután egy tálba öntjük és hideg víz hozzáadásával habverővel simára keverjük. A maradék vizet gyorsforralóba öntve felforraljuk, ezután állandó keverés mellett hozzáöntjük a sárgaborsó krémleves alapját és kb. 5 percig forraljuk. Így kellemes ízű levest kapunk.
Diétának megfelelően, tejszínnel és tojássárgával dúsíthatjuk (0,5 dl tejszín, 1 db tojássárgája).
A tálalásál tetejére apró pirított zsemlekockákat tehetünk.
|