Rizskrémleves
2008.05.11. 01:02
Hozzávalók:
2 dkg rizsliszt, 1 dkg vaj, 1 dl tejszín, 1 csapott evőkanál delikát, 2 dkg póréhagyma, 2 dkg sárgarépa, 2 dkg fehérrépa, 0,5 dkg só, fehér töröttbors, 1 db tojássárga.
Elkészítése:
Vajon megpároljuk az összevágott póréhagymát és vegyes zöldséget, majd megszórjuk rizsliszttel és felengedjük 2 dl vízben felforralt delikát ételízesítővel. Jól kiforraljuk, átpasszírozzuk, fűszerezzük. Tálalás előtt a tojássárgáját tejszínnel összekeverjük, hozzáadunk egy kanál rizskrémlevest, simára keverjük és a forró krémleveshez adjuk. A leves tetejére apróra vágott pirított zsemlekockát teszünk.
A krémleveseket általában csészében szolgáljuk fel.
|