Hústöltelék (palacsintába)
2008.05.11. 01:07
Hozzávalók: 14 dkg finomra darált sertéshús, 2 dkg vöröshagyma, 2 dkg gomba, 1 db tojás, 1 cs vágott petrezselyemzöld, 1 kávéskanál delikát, só, bors, őrölt gyömbér, reszelt szerecsendi és olaj a kisütéshez.
Elkészítés:
A finomra vágott olajban megpirított hagymát hozzáadjuk a finomra darált sertéshúshoz, majd a szintén finomra vágott gombával, zöldpetrezselyemmel, delikáttal, tojással és a fűszerekkel összekeverjük. Az így kapott tölteléket a rizslisztből készült palacsintába töltjük, tégla alakúra -- hogy minden oldala fedve legyen - összehajtogatjuk.
Bundázhatjuk liszt-tojás-zsemlemorzsába és középforró, bő olajban megsütjük. Készíthetjük párizsiasan is, azaz felvert tojásba mártva, bő olajban kisütjük.
Friss kevert salátát adhatunk hozzá.
|