Kapros túrótöltelék
2008.05.11. 01:22
Hozzávalók:
10 dkg tehéntúró, 1 db tojás, 1/2 dkg porcukor, 1 cs vaniiáscukor, 1/2 cs friss kapor, 1 dkg Ráma margarin, 1/2 dl tejfel, csipetnyi só.
Elkészítése:
A túrót szitán áttörjük, majd hozzáadjuk a tojássárgájával, 1/3 rész cukorral, az 1/4 rész cs vaniliáscukorral elkevert finomra vágott kaprot.
Jól összekeverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és lazán a túróhoz keverjük. Az így kapott túrókrémmel megtöltjük a rizslisztből készült palacsintákat, majd Ráma margarinnal kikent tűzálló tálba rakjuk. A maradék vaniliás cukorral elkevert tejföllel leöntjük és forró sütőben pár percig sütjük. Forrón tálaljuk.
|