Hideg rizskrém naranccsal
2008.05.11. 10:58
Hozzávalók:
2 dkg rizsliszt, 6 dl tej, 2 db tojássárga, 5 dkg porcukor, 0,3 dkg zselatin, 5 dkg tejszínhab, 1 db narancs, 1/2 db narancs leve, reszelt narancshéj.
Elkészítése:
A tejet felforraljuk a cukorral és zselatinnal, majd keverés közben hozzáadjuk a rizslisztet, jól kiforraljuk és hozzáadjuk a tojássárgákat. Tűzről levéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a finomra reszelt narancshéjat és egy fél narancs levét, végül a keményre felvert tejszínhabot. Lazán összekeverjük, pudingformába töltjük. Hűtőszekrényben kihűtjük.
Tálaláskor a formát melegvízbe mártva, tálra borítjuk, narancsszeletekkel díszítjük, porcukorral megszórjuk. Triplesec-kel is meglocsolhatjuk. Ezt a krémet pohárba töltve is tálalhatjuk.
|