Csokoládékrémes piskótatorta
2008.05.11. 11:05
Hozzávalók:
12,5 dkg rizsliszt, 12,5 dkg porcukor, vagy gyümölcscukor, 6 db tojás.
Krémhez:
10 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 1 db tojássárga, 2 dkg kakaó, 2 cs vaniliacukor
Elkészítése:
A hat tojássárgáját a porcukorral habosra kavarjuk. A tojásfehérjék felvert habját óvatosan hozzáadjuk, hogy a hab össze ne törjön, majd a rizslisztet adjuk hozzá. A vajjal kikent, meglisztezett tortaformába öntjük és előmelegített sütőben megsütjük. Közben elkészítjük a krémet.
A vajat a cukorral és tojássárgával habosra keverjük, hozzáadjuk az átszitált kakaót és a vaniliáscukrot, jól összekeverjük.
A kihűlt, kettévágott tortalapot krémmel megtöltjük és krémmel kenjük be a tetejét is.
|