Juhtúrós puliszka, Tehéntúrós, Mákos puliszka
2008.05.11. 11:21
Hozzávalók:
5 dkg kukoricaliszt, 5 dkg juhtúró, 2 dkg olaj, késhegynyi só.
Tehéntúróshoz: 5 dkg tehéntúró, 2 dkg füstölt szalonna, késhegynyi só, 5 dkg kukoricaliszt, 2 dkg Ráma margarin, 2 kanál tejföl.
Mákoshoz: 5 dkg kukoricaliszt, 1 dkg Ráma margarin, 3 dkg őrölt mák, 4 dkg porcukor, kevés só.
Juhtúrós puliszka elkészítése:
Ugyanúgy készül, mint a sajtos puliszka, csak sajt helyett juhtúróval rétegezzük.
Tehéntúrós puliszka elkészítése:
Ugyanúgy készül, mint a juhtúrós, sajtos puliszka, csak tehéntúróval, tejföllel és apró kockára vágott, kisütött füstölt szalonnával.
Mákos puliszka elkészítése:
Kukoricalisztből puliszkát készítünk, a megfőtt puliszkát olvasztott margarinos kanállal kiszaggatjuk, tetejére cukros mákot hintünk, majd sütőben átforrósítjuk.
|