Ormánsági töltött felsál
2008.05.11. 11:36
Hozzávalók:
14 dkg hátszín, 1 db tojás, 1 dkg gomba, 1 dkg zöldborsó, 3 dkg kukoricaliszt, 1/2 dkg só, 1/4 dkg törött bors, 1 dkg vöröshagyma, 1 dkg apró kockára vágott füstölt szalonna, 1/2 db zöldpaprika.
Elkészítése:
Ízesített puliszkát főzünk. A kockára vágott füstölt szalonnát üvegesre sütjük, beleaprítjuk a vágott vöröshagymát, apróra vágott gombát és az apróra vágott zöldpaprikát. Fűszerezzük, majd összekeverjük a megfőtt puliszkával.
A kivert és gyengén sózott hátszínszeletre tesszük, egyenletesen eligazítjuk, majd összetekerjük.
Az így kapott hústekercset alufóliába göngyöljük úgy, hogy a végei is zártk legyenek. Közepes hőmérsékletű sütőben 40-45 percig pároljuk.
Tálalásnál eltávolítjuk az alufóliát és a hústekercset rézsutosan felszeleteljük. Burgonyapürét, vagy sárgaborsólisztből készült főzeléket adunk mellé.
|