Rakott kelkáposzta juhtúróval
2008.05.11. 11:51
Hozzávalók:
30 dkg kelkáposzta, 1,5 dkg kukoricaliszt, 1 dkg zsír, 5 dkg juhtúró, 5 dkg kolbász ízlés szerint, 2 dkg füstölt szalonna, 1 dl tejföl, 1,5 dkg vöröshagyma, 1/2 g pirospaprika, 5 g só.
Elkészítése:
A kelkáposztát előfőzzük. A füstölt szalonna zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzátesszük a vékonyra szeletelt kolbászt és a pirospaprikát. Kukoricalisztből puliszkát készítünk. Kizsírozott, mély tűzálló tálba rétegezve lerakjuk oly' módon, hogy alulra kelkáposzta, majd puliszka, hagymás kolbász, majd megint kelkáposzta, puliszka, hagymás kolbász és lefedjük. Tetejére juhtúrót teszünk és gyengén sózott tejföllel meglocsoljuk. 15-20 percig sütjük. Forrón tálaljuk.
|