Kukoricás pogácsa
2008.05.11. 12:59
Hozzávalók:
50 dkg főtt burgonya, 50 dkg kukoricaliszt, 15 dkg zsír, 2 db tojás, 3 dkg só, 4 dkg élesztő, 5 dl tejföl, 1/2 l tej.
Elkészítése:
A főtt burgonyát gurgonyanyomón áttörjük és összekeverjük a kukoricaliszttel.
Az élesztőt langyos tejben feloldjuk és hozzáadjuk a kukoricalisztes burgonyához. A sót, 1 db tojást, a zsírt, a tejfölt szintén hozzáadjuk és jól összedolgozzuk, majd 1 óráig pihentetjük.
Háromszor egymás után hajtogatjuk, mint a vajastésztát, utána lisztezett deszkán 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét késsel bevagdaljuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőlapra helyezzük - nem sűrűn - és ismét hagyjuk 1 órán át pihenni.
Tetejét felvert tojással megkenjük és középmeleg sütőben sütjük.
|