Kukoricás linzer
2008.05.11. 13:29
Hozzávalók: 30 dkg kukoricaliszt, 5 dkg porcukor, 2 db tojássárgája, 1/2 db citrom reszelt héja, 15 dkg vaj, 1 g szódabikarbóna, 2 dl tejföl, 5 dkg zsír.
Töltelékhez: 20 dkg dió, 1 dl tej, 2 db tojásfehérje.
Elkészítése:
A kukoricalisztből a segédanyagokkal együtt linzertésztát készítünk. Lisztezett deszkán kinyújtva, sütőlapra helyezzük és közepes hőmérsékletű sütőben félig megsütjük. A darált diót forró tejjel, cukorral és a felvert tojásfehérjével összekeverjük. A félig megsült tésztára kenjük és lassú tüzön pirosra sütjük.
Ha kihűlt, 2 cm széles és 5 cm hosszú szeletekre vágjuk.
|