Alacsony fehérje tartalmú kenyér
2008.05.11. 13:44
Burgonyakeményítőből készült kenyérhez hozzávalók:
30 dkg burgonyakeményítő, 1,2 dkg burgonyapehely, 1 db tojássárgája, 0,3 dkg cukor, 2,4 dkg élesztő, 3 dkg étolaj, 0,1 dkg köménymag, 2,1 dl víz.
Elkészítése:
Az étolaj és a tojássárga kivételével, az összes komponenst jól összedolgozzuk homogén tésztává. Ezután hozzáadjuk az étolajat és a tojássárgáját, valamint annyi vizet, hogy nehezen folyó, sűrű tésztát kapjunk. A tésztát kizsírozott, vagy teflonozott formába öntjük. Meleg párás helyen kelesztjük, míg a tészta a formát kitölti. A kelesztés ideje kb. 40-60 perc.
Erősebb alsó fűtés mellett kb. 230 fokos sütőben sütjük. A sütés ideje 40-50 perc.
|