Zöldségfélék : Vajas zöldborsó krutonnal, vagy bundás zsemlével |
Vajas zöldborsó krutonnal, vagy bundás zsemlével
2008.05.12. 08:25
Hozzávalók: Ugyanazok, mint a zöldborsó vajjal-nál, de kiegészítőkhöz kell 2 db zsemle, vagy bundás zsemléhez tej, felvert tojás, liszt.
Elkészítése:
Ugyanúgy készül, mint a zöldborsó vajjal, de amíg a zöldborsó fő, 2 db zsemlét vékony szeletkékre vágunk és forró zsírban ropogósra pirítjuk. A tálra halmozott vajas zöldborsót ezzek rakjuk körül, de ízlés szerint szerint a krutonokat külön tálon is adhatjuk. Kruton helyett bundás zsemlével is tálalhatjuk a vajas borsót. A bundás zsemle a következőképpen készül:
A zsemleszeleteket előbb tejben megmártjuk, majd kicsavarva lisztbe, felvert tojásba forgatjuk és így pirítjuk piros ropogósra.
|