Párolt zöldborsó szalonnával
2008.05.12. 08:35
Hozzávalók: 5 dkg füstölt szalonna, 70 dkg zöldborsó, 2-3 gyöngyhagyma, zöldpetrezselyem, zeller zöldje.
Elkészítése:
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és egy lábasban üvegesre pirítjuk. Ekkor hozzátesszük a jól megmosott és lecsurgatott zöldborsót és a gyöngyhagymát - ezeket párolás után eltávolítjuk belőle -, megsózzuk, meghintjük finomra vágott zöldpetrezselyemmel. Fedővel letakarva, lassú, egyenletes tüzön pároljuk, időnként egy-egy kanálka vizet öntünk alá, megkeverjük, hogy le ne égjen. Rövid lében, gőzben párolódjék. Kitűnő ízt kap, ha egy kis csomó jól megmosott zeller zöldjét is belepárolunk, melyet azután tálalás előtt eltávolítunk belőle. Az így párolt zöldborsó kitűnően illik egészben sült pecsenyékhez, sült csirkéhez, frissen sült hússzeletekhez, tojáséletelhez stb.
|