Zöldborsó csirággal (spárga)
2008.05.13. 00:26
Hozzávalók: 60 dkg zöldborsó, 4 dkg vaj, 1/2 kg-os csirágkonzerv, 2-3 dkg olvasztott vaj, só, csipenyi cukor, vágott zöldpetrezselyem.
Leginkább könnyű pecsenyékhez (borjúsült, sült csirke stb.), vagy frissen sült hússzeletekhez, valamint tojásételekhez illik.
Elkészítése:
A zöldborsót a vajjal vajas zöldborsónak készítjük el, közben, amíg párolódik, egy fél kg-os csirágkonzervet leszűrünk, levét jól lecsepegtetjük (ezt zöldségleves főzésre használhatjuk) és a csirágot 2-3 dkg olvasztott vajban felmelegítjük, gyenge tüzön 4-5 percig pároljuk. Ízlés szerint sóval, esetleg csipetnyi cukorral, vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük és végül, vigyázva, hogy össze ne törjön, összekeverjük a zöldborsóval. Együtt 2-3 percig melegítjük és forrón tálaljuk.
|