Zöldborsópuffancs
2008.05.13. 01:55
Hozzávalók: 60 dkg cukorborsó kifejtve, 6 db tojás, só, zsír, zöldpetrezselyem
Elkészítése:
A megtiszított és jól megmosott cukorborsót (csak fiatal, zsenge zöldborsó jó hozzá) gyengén sózott, bő, forrásban levő vízben puhára főzzük,majd leszűrve, levél jól lecsepegtetjük (a főzőlevét zöldségleveshez felhasználhatjuk).
Kihűtjük és kézzel jól kinyomkodjuk a még benne maradt vizet.
Közben a tojásokat felütjük egy tálkába, megsózzuk, megszórjuk egy kevés finomra vágott zöldpetrezselyemmel és villával rántottaszerűen jól felkeverjük.
Ezután beletesszük a kinyomott zöldborsót, villával jól összekeverjük.
Most egy serpenyőben kevés zsírt hevítünk és a tojásos zöldborsóból merítőkanállal kisebb halmokat adagolunk a forró zsírba. Nem túl erős tüzön sütjük, hogy az alja szép, piros ropogósra süljön. Ekkor megfordítjuk a puffancsokat és a másik felét is pirosra sütjük.
Frissen, forrón tálaljuk - igen illik hozzá a burgonyapüré.
|