Zöldbab vajjal
2008.05.13. 02:40
Hozzávalók: 80 dkg zöldbab tisztítva, 6 dkg vaj, só, zöldpetrezselyem.
Elkészítése:
A szálkáktól megtisztított zöldbabot jól megmossuk és feldaraboljuk. A vékony zöldhüvelyű zöldbabot egészben is hagyhatjuk, míg a sárga ún. vajbabot hosszában kettévágjuk, a vastag Juliska babot pedig 1 cm-es darabokra vágjuk el. Gyengén sózott, bő, forrásban levő vízben tesszük fel főni és fedővel befedve puhára főzzük.
Főzhetjük kukta fazékban is a betétrácson, kevés vízzel, így gőzben fő meg és ízletesebb, táplálóbb lesz.
A megpuhult zöldbab levét leszűrjük, jól lecsepegtetjük, forrón tálaljuk.
A hideg vajat felszeleteljük és vágott zöldpetrezselyembe mártva tesszük rá, vagy pedig előzőleg felolvasztjuk és tálaláskor öntjük rá, s megszórjuk egy kevés finomra vágott zöldpetrezselyemmel.
Ugyanígy készítjük konzerv, vagy mirelit zöldbabból is.
|