Zöldbab pirított paradicsommal
2008.05.13. 11:36
Hozzávalók: 60 dkg zöldbab tisztítva, 40 dkg friss paradicsom, 8 dkg füstölt szalonna, só, hagyma, fokhagyma, törött bors, zöldpetrezselyem.
Elkészítése:
A megtisztított, jól megmosott és összevágott zöldbabot ugyanúgy főzzük meg, mint a vajas zöldbabot és ha puha, leszűrjük. A levét szitán jól lecsurgatjuk. Közben a szalonnát kisebb kockákra vágjuk és egy serpenyőben üvegesre pirítjuk. Ekkor egy kevés apróra vágott hagymát adunk hozzá, néhány másodpercig együtt pirítjuk, majd belekeverünk egy csipetnyi apróra vágott és jól szétdörzsölt fokhagymát. Ezt jól elkeverjük és hozzátesszük a megtisztított, jól megmosott és nagyobb darabokra vágott friss paradicsomot. (tömött, kemény húsú paradicsom alkalmas erre). Ezután megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel és erős tüzön nyílt láng felett tartva 3-4 perc alatt megpirítjuk. Pirítás közben óvatosan megkeverjük, hogy ne törjön össze a paradicsom és rázogatjuk a serpenyőt. Végül belekeverjük a megfőtt zöldbabot és 1-2 percre a forró sütőbe tesszük. Frissen, melegen tálaljuk.
|