Zöldbab tojással sütve
2008.05.13. 12:50
Hozzávalók: 60 dkg zöldbab tisztítva, 6 db tojás, só, törött bors, zöldpetrezselyem, zsír.
Elkészítése:
A jól megmosott zöldbabot egészben hagyva, gyengén sózott, bő, forrásban levő vízben puhára főzzük. Ha puha, levét leszűrjük és jól lecsepegtetjük, kihűtjük, majd kicsavarjuk és kisebb darabokra összevágjuk.
Közben a tojásokat felütjük egy tálkába, megsózzuk, borsozzuk és megszórjuk zöldpetrezselyemmel. Habverővel jól elkeverjük. Most beletesszük a zöldbabot és villával, rántottaszerűen jól összekeverjük. Egy serpenyőben kevés zsírt hevítünk és a forró zsírba egy kis merítőkanállal halmokat teszünk a masszából. Nem túl erős tüzön sütjük, hogy az alja piros ropogósra süljön. Ekkor megfordítjuk a szeletkéket és másik oldalát is piros ropogósra pirítjuk meg. Frissen, forrón tálaljuk - igen illik hozzá a jól lehűtött joghurt, vagy a nem túl savanyú hideg tejföl.
|