Zöldbab citromos vajjal
2008.05.13. 12:55
Hozzávalók: 8 dkg vaj, csipet citromhéj, törött bors, 1 kávéskanál mustár, 1 konzerv paradicsompüré, finomra vágott zöldpetrezselyem, fél citrom leve, 60 dkg zöldbab megtisztítva.
Elkészítése:
A vajat egy kis tálkában simára keverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, a törött borsot, a mustárt, a paradicsompürét, a zöldpetrezselymet, a citromlevet. Az egészet habverővel simára keverjük és rúd alakba hűtőszekrényben jól megdermesztjük.
Előző nap elkészítjük a zöldbabot, bő, forrásban levő vízben puhára főzve, ízlésesen hosszában elvágva, leszűrve, levét lecsepegtetve, azonnal tálalótálra halmozzuk és a citromos vajat meleg vízbe mártott késsel felszeletelve rárakjuk a zöldbabra. Forrón tálaljuk.
|