Kelvirág vajas morzsával
2008.05.13. 21:01
Hozzávalók: 1 kg-os súlyú kelvirág, 8 dkg vaj, 6-7 dkg zsemlemorzsa, esetleg tejföl locsolásához, csipetnyi cukor, só.
Elkészítése:
A kelvirágot megfőzzük.
Közben a vajban a zsemlemorzsát aranysárgára pirítjuk. A főzőlevétől a kelvirágot jól lecsepegtetjük és tálra tesszük. A pirított morzsával leöntjük úgy, hogy mindenütt be legyen fedve. A morzsát még pirítás közben gyengén megsózzuk és ízlés szerint egy csipenyi cukorral ízesítjük. Szokás tejföllel is meglocsolni és 2-3 percre betenni a sütőbe közvetlen tálalás előtt. Ebben az esetben lehetőleg tűzálló tálra tegyük. A vajban pirított morzsát és a tejfölt külön mártásoscsészében vagy kis tálkában tálalhatjuk.
|