Kelvirág paradicsomos majonézzel
2008.05.13. 21:16
Hozzávalók: 1 kg-os kelvirág, 1 dl édes tejföl, 2 evőkanál paradicsompüré-konzerv, só, bors, kevés citromlé, finomra vágott zöldpetrezselyem, finomra vágott metélőhagyma.ó, kész majonézmártás.
Elkészítése:
Először a kész majonézmártáshoz tejfölt, paradicsompürét keverünk habverővel. Gyengén sózzuk, borsozzuk, kevés citromlével és vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, majd mártásoscsészébe tesszük és jól előhűtjük. Ízlés szerint a zöldpetrezselyem helyett finomra vágott metélőhagymát keverhetünk a mártásba. A szokott módon megfőzött és leszűrt kelvirágot forrón tálaljuk a hideg mártással együtt.
|