Kelvirág pirítva - tojással
2008.05.13. 21:28
Hozzávalók: 80 dkg kelvirág, 4 db tojás, 5 dkg zsír, só, törött bors, hagyma, zöldpetrezselyem, tejföl, metélőhagyma.
Elkészítése:
A megtisztított és jól megmosott kelvirágot rózsákra szedve majdnem puhára főzzük és leszűrve, jól lecsepegtetjük. Egy serpenyőben a zsírt (olajat) felhevítjük, benne egy csipetnyi apróra vágott hagymát megpirítunk és beletéve a kelvirágot együtt puhára pirítjuk. Közben megsózzuk, borsozzuk és megszórjuk a zöldpetrezselyemmel. Végül a tojásokat felütjük, megsózzuk, villával jól felverjük, ráöntjük a megpirított kelvirágra és megkevergetve rántottaszerűen megsütjük.
Forrón tálaljuk, tetejét egy kevés tejföllel meglocsoljuk és megszórjuk a finomra vágott metélőhagymával. Jól illik hozzá a fejes saláta.
|