Kelvirág tálonsült tojással
2008.05.14. 09:32
Hozzávalók: 80 dkg tisztított kelvirág, 10 dkg sovány, főtt sonka, 10 dkg főtt zöldborsó, 4 db tojás, 4 dkg reszelt sajt, 4 dkg vaj, só, törött bors.
Elkészítése:
A rózsákra szedett kelvirágot majdnem puhára főzzük és leszűrve jól lecsepegtetjük. Most egy szélesebb lapos jénai tálat vagy egy zománcozott serpenyőt vajjal megkenünk és a kelvirágrózsákat szétterítjük benne. Megszórva a főtt zöldborsóval és a vékony metéltre vágott főtt sonkával, megsózzuk, gyengén megborsozzuk és egyenként ráütjük az egész tojásokat - úgy, mint a tükörtojásnak szokás. Utánasózzuk, majd a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, elmorzsoljuk a visszamaradt vajat a tetejére és középmeleg sütőben 7-8 percig sütjük, míg a tojás megsül és a sajttól piros ropogós réteg képződik a tetején. Forrón tálaljuk.
|