Kelvirág tejföllel - sajttal sütve
2008.05.14. 09:36
Hozzávalók: 1 kg tisztított kelvirág, 2 db tojás, 2 dl tejföl, 6 dkg reszelt sajt, 4 dkg vaj, só, törött bors.
Elkészítése:
A jól megmosott kelvirágot nagyobb rózsákra szedve, gyengén sózott vízben majdnem puhára főzzük, leszűrjük és jól lecsepegtetjük. Megvajazott tűzálló tálra tesszük és megsózzuk, megborsozzuk.
Ekkor egy kis tálkába felütjük a tojásokat, hozzátesszük a tejfölt és a fele reszelt sajtot, megsózzuk, megborsozzuk és habverővel simára keverve ráöntjük a kelvirágra. Tetejére szórjuk a visszamaradt reszelt sajtot és elmorzsolva rajta a visszamaradt vajat, nem túl forró sütőben piros ropogósra sütjük. A sütés ideje hozzávetőleg 10-15 perc. Forrón tálaljuk.
|