Rakott kelvirág gombával
2008.05.14. 09:41
Hozzávalók: 80 dkg tisztított kelvirág, 20 dkg gomba, 6 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tejföl, 6 dkg reszelt sajt, só, törött bors, zöldpetrezselyem.
Elkészítése:
A kisebb rózsákra szedett kelvirágot a szokásos módon megfőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. Közben egy serpenyőben megpirítjuk a szeletekre vágott gombát egy kis vajon, megsózzuk, borsozzuk és meghintjük egy kevés finomra vágott zöldpetrezselyemmel. Most egy megvajazott jénai tálon, vagy zománcozott serpenyőn szétterítjük a kelvirág felét, erre elosztjuk a pirított gombát, ráhelyezzük a többi kelvirágot.
Ezután a tojásokat, a tejfölt, a reszelt sajt felét egy kis tálban habverővel simára keverjük, gyengén megsózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a kelvirágra. Tetejét megszórjuk a visszamaradt reszelt sajttal, elmorzsoljuk rajta a vajat és középmeleg sütőben, tetejét megpirítva megsütjük. A sütés ideje kb. 10-15 perc. Forrón tálaljuk.
|