Kelvirágpuffancs
2008.05.14. 09:47
Hozzávalók: 1 kg tisztított kelvirág, 6 db tojás, só, törött bors, zöldpetrezselyem, zsír (olaj), kevés metélőhagyma, kevés citromlé. Burgonyapüré illik hozzá.
Elkészítése:
A megtisztított kelvirágot egészben hagyva, gyengén sózott bő, forrásban levő vízben teljesen puhára főzzük, ügyelve arra, hogy ne ázzon el. Leszűrjük, jól lecsepegtetjük és ha kihűlt, levétől jól kicsavarjuk úgy, mint az áztatott zsemlét szokás. Ezután a tojásokat egy tálba felütjük, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel és habverővel jól összekeverjük. Hozzátesszük a kelvirágot, ezzel is jól összekeverjük. Ekkor egy serpenyőben kevés zsírt forrósítunk és evőkanállal adagolva kis puffancsokat sütünk a masszából. Középmelet tüzün sütjük a tűzhely lapján, s ha egyik oldala megsült, megfordítjuk és a másik oldalát ugyanúgy sütjük meg. Tiszta ruhán leszárítjuk kissé a zsírtól, tetejét megszórjuk egy kevés finomra vágott metélőhagymával és megöntözzük egy csipet citromlével. Burgonyapüré körettel könnyű nyári vacsora
|