Kelvirágpörkölt
2008.05.14. 09:52
Hozzávalók: 1 kg kelvirág, 4 dkg zsír, 8 dkg hagyma, só, pirospaprika, fokhagyma, zöldpaprika, friss paradicsom. Köret: petrezselymes burgonya, vagy tojásos galuska.
Elkészítése:
A zsírban az apróra vágott hagymát megpirítjuk, megszórjuk fél dekagrammnyi pirospaprikával, gyorsan elkeverjük benne és egy kevés vízzel - 1 dl - felengedjük. Egy csipetnyi szétzúzott fokhagymát és 1 db felaprított zöldpaprikát adunk hozzá. Addig pároljuk, míg víztartalma elpárolog, ekkor beletesszük a nyersen kisebb rózsákra szedett, jól megmosott kelvirágot, megsózzuk és időnként egy-egy kevés vizet aláöntve, fedővel befedve, néha megkeverve, majdnem puhára pároljuk. Köretként petrezselymes burgonyát, vagy tojásos galuskát adunk hozzá.
Tálaláskor szeletekre vágott zöldpaprikával és friss paradicsommal diszítjük a tetejét.
|