Tejfeles-paprikás kelvirág
2008.05.14. 10:13
Hozzávalók:1 dkg tisztított kelvirág, 2 dl tejföl, 1 kávéskanál liszt, 2 evőkanál víz, 4 dkg zsír (olaj), 4 dkg hagyma, só, pirospaprika, zöldpaprika, friss paradicsom. Köret: Petrezselymes rizs, vagy tojásos galuska.
Elkészítése:
Ugyanúgy készül, mint a kelvirágpörkölt azzal az eltéréssel, hogy kevesebb hagymát és pirospaprikát teszünk bele - a fele is elég -, mielőtt a kelvirág teljesen megpuhulna, a pörkölt levéhez 2 dl tejfölt adunk, simára keverjük benne és így főzzük puhára. Levének rövid, tartalmas tejfeles paprikásnak, a paprikás csirke levéhez hasonlónak kell lennie. Petrezselymes rizzsel, vagy tojásos galuskához tálaljuk, ugyanúgy diszítve, mint a kelvirágpörköltet. Fokhagymát nem teszünk bele.
|