Csirág fűszeres mártással (hidegen)
2008.05.15. 11:39
Hozzávalók: csirág, 5 dkg ecetes uborka, 3 dkg hagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 kis csomó metélőhagyma, néhány szál tárkonylevél, törött bors, 1 evőkanálnyi ecet, 2 evőkanálnyi finom étolaj, citromlé. Ecet helyett citromlét egy kávéskanál mustárral is keverhetünk bele.
Elkészítése:
A megfőtt csirágot jól lehűtve üveg-, vagy porcelán tálra tálaljuk. Külön mártásos csészében adjuk hozzá, jól lehűtve a következő mártást:
Az ecetes uborkát, a hagymát, zöldpetrezselymet, metélőhagymát, tárkonylevelet jól megmosva apróra összevágva tálkára helyezzük, megsózzuk, törött borssal, ecettel, vagy mustárral, étolajjal elkeverjük. Ízlés szerint citromlével is készíthetjük ecet helyett és egy kávéskanál mustárt is keverhetünk bele.
|