Csirág vajban párolva
2008.05.17. 00:30
Hozzávalók: Csirág, 8 dkg vaj, só, cukor, zöldpetrezselyem. Köretként sült csirkéhez, vagy frissen sült hússzeletekhez, tojásételekhez adható.
Elkészítése:
A csirágot a szokásos módon főzzük meg egy kissé keményebbre hagyva. Főzőlevéből kiszedve, szitán lecsurgatjuk, majd 2-3 cm-es darabokra vágjuk össze. Most egy zománcozott serpenyőben agy lábasban a vajat megolvasztjuk, beletesszük a csirágot és gyengén utánasózzuk, cukrozzuk, megszórjuk zöldpetrezselyemmel. Lassú tüzön, fedővel betakarva, időnként megkeverve, puhára pároljuk. A párolás időtartama 7-8 perc, s ha leve közben elpárolog, egy-egy kevés főzőlével pótoljuk, hogy a vaj meg ne égjen alatta. Forrón tálaljuk.
|