Tálonsült tojás csirággal
2008.05.17. 00:41
Hozzávalók: 30-35 dkg csirág, 6-7 dkg vaj, 10 dkg sovány, főtt sonka, személyenként 2 db tojás, só. Illik hozzá a citromos fejes saláta.
Elkészítése:
A csirából a vajjal vajban párolt csirágot készítünk. Ezt egy megfelelő nagyságú tűzálló tálba, vagy zománcozott serpenyőbe egyenletesen szétterítjük. Most a sovány főtt sonkát egész vékony szeletekre vágjuk és ezt osztjuk el rajta mindenütt egyformán. Ezután ráütjük a tojásokat egészben, úgy mint a tükörtojást, ügyelve arra, hogy a sárgája ne fakadjon fel. Megsózzuk, 2-3 dkg vajat elmorzsolunk rajta és nem túl forró sütőben 7-8 per alatt megsütjük. Azonnal, forrón tálaljuk.
|