Csirág tejszínesen
2008.05.17. 00:46
Hozzávalók: 1,20 kg csirág, 8 dkg vaj, 1,5 dl tejszín, só, cukor, zöldpetrezselyem, liszt.
Sült csirkéhez, frissen sült hússzeletekhez adhatjuk, vagy tükörtojással önálló ételként fogyasztjuk. Igen kitűnő, ha tálalás előtt egy kevés puhára főtt, vagy párolt gyenge cukorborsót keverünk el benne. Ehhez 25 dkg borsó elég.
Elkészítése:
A csirágot a szokásos módon majdnem puhára főzzük, majd összevágva a vajjal megpároljuk ugyanúgy, mint a vajban párolt csirágot. Ha puha, egy kávéskanálnyi liszttel megszórjuk, elkeverjük rajta és hozzáöntjük a tejszínt. Ezzel is gyorsan megkeverjük és ha kissé sűrű lenne, egy kevés csirág főzőlével engedjük fel. Sóval, csipetnyi cukorral, finomra vágott zöldpetrezselyemmel utánaízesítjük és 1-2 percig forraljuk. Forrón tálaljuk.
|