Csirág tejföllel, sajttal sütve
2008.05.17. 01:41
1,20 kg csirág, 2 db tojás, 2 dl tejföl, 6 dkg reszelt sajt, 4 dkg vaj, só, cukor
Elkészítése:
A csirágot a szokott módon enyhén sózott vízben egy csipetnyi cukorral puhára főzzük, majd szitán jól lecsepegtetve kihűtjük. Közben egy megfelelő nagyságú tűzálló tálat vagy zománcozott serpenyőt megvajazunk és a leszikkadt csirágot közepén kettévágva, szétterítjük rajta.
Egy kis tálkába ütjük a tojásokat. Hozzátesszük a tejföld, belaadjuk a reszelt sajt felét, gyengén megsózzuk és habverővel simára keverve ráöntjük úgy, hogy mindenütt egyenletesen osztódjék el a csirágon. Megszórjuk reszelt sajttal, elmorzsoljuk rajta a vajat és nem túl forró sütőben aranysárgára sütjük. A sütés ideje kb. 10-15 perc. Forrón tálaljuk.
|