Sajtos - tejfeles csirág
2008.05.17. 02:38
Hozzávalók: 1 kg csirág, szerecsendió, 9 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl, só, bors, 3 dkg vaj.
A csirágot megfőzzük és ruhán leszárítjuk. Egy sort szétrakunk egy megvajazott tűzálló tálon, erre egy csepp szerecsendiót reszelünk és megszórjuk 3 dkg reszelt sajttal. Erre ismét egy sor csirágot teszünk és hasonlóan ízesítjük és szórjuk meg reszelt sajttal. Végüül még egy sort rakunk a tetejére, erre a tejfölt terítjük szét, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk 3 dkg reszelt sajttal, elmorzsoljuk rajta a vajat és középmelet sütőben pirosra sütjük. A sütés ideje kb. 15-20 perc. Azonnal, forrón tálaljuk.
|