Karalábé zöldborsóval vajban
2008.05.18. 00:23
Hozzávalók: 6 dkg vaj, 60 dkg karalábé tisztítva, 25 dkg zöldborsó tisztítva, só, cukor, törött bors, zöldpetrezselyem.
Elkészítése:
Ehhez az ételhez a fiatal, zsenge karalábé és cukorborsó a legjobb. A megtisztított és jól megmosott karalábét ugyanúgy pároljuk meg, mint a vajban párolt karalábét. Közben a gyenge zöldborsót ugyanúgy pároljuk meg egy külön lábasban, a vajat arányosan elosztva a két főzeléken. Mindkettőt sózzuk, gyengén borsozzuk, ízlés szerint egy csipetnyi cukorral ízesítjük és ha megpuhultak, fakanállal óvatosan összekeverjük, hogy ne törjön össze és meghintve finomra vágott zöldpetrezselyemmel tűzforrón tálaljuk.
|