Karalábé sajttal pirítva (1 személyre)
2008.05.18. 00:36
Hozzávalók: 2 db kisebb, zsenge karalábé, 8 dkg vaj, só, bors, zöldpetrezselyem, 2 dl tejföl, 6 dkg reszelt sajt.
Elkészítése:
Személyenként 2 db karalábét veszünk. Megtisztítva, jól megmosva 1/2 cm-nyi szeletekre vágjuk és 4 dkg vajjal fedővel letakarva, majdnem puhára pároljuk. Közben megsózzuk, borsozzuk és megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel. Ha puha, megvajazott tűzálló tálra rakjuk, a telfölt elosztjuk a tetején, majd megszórjuk a reszelt sajttal, 4 dkg vajat elmorzsolunk rajta és középmeleg sütőben tetejét megpirítva sütjük meg. A sütés ideje kb. 15-20 perc. Azonnal, forrón tálaljuk.
|