Karalábészeletek tojásban sütve
2008.05.18. 00:41
Hozzávalók: 80 dkg karalábé, 3 db tojás, só, liszt, szír a sütéshez (vagy olaj).
Elkészítése:
Lehetőleg zsenge, nem nagy karalábékat vegyünk erre a célra. A megtisztított karalábékat jól megmosva kb. 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk és bő vízben, gyengén megsózva majdnem puhára főzzük. Ezután leszűrjük a főzőlevét (ezt zöldségleves készítésére felhasználhatjuk) és lehűtjük. Tiszta ruhával egyenként szárazra töröljük és gyengén sózzuk, lisztbe, majd felvert tojásba mártjuk, bő, forró zsírban piros ropogósra sütjük. Azonnal forrón tálaljuk, burgonyapürét, vagy vajban párolt zöldborsót tálalhatunk mellé köretként.
|