Karalábépuffancs
2008.05.18. 01:58
Hozzávalók: 70 dkg karalábé tisztítva, 4 db tojás, só, törött bors, zöldpetrezselyem.
Elkészítése:
A megtisztított karalábét jól megmossuk, kis kockára vágjuk, puhára főzzük, lehűtjük és a levét jól kicsavarjuk. Közben a tojásokat egy kis tálkába felütjük, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel és habverővel jól összekeverjük, végül hozzátesszük a kicsavart karalábét és jól elkeverjük benne.
Ekkor egy serpenyőben kevés zsírt forrósítunk és abban evőkanállal adagolt kis puffancsokat sütünk a masszából. Középmeleg tüzön sütjük, s ha egyik oldala megsült, megfordítjuk és a másik oldalát is ugyanúgy sütjük meg.
Azonnal, forrón tálaljuk, tiszta ruhával, vagy papírszalvétával kissé leszárítva a zsírt. Jól illik hozzá a burgonyapüré köret.
|