Zöldségfélék : Karalábé szalonnás, zöldborsós rizszel töltve |
Karalábé szalonnás, zöldborsós rizszel töltve
2008.05.18. 02:23
Hozzávalók: 8 db karalábé, 20 dkg főtt rizs, 1 db tojás, 4 dkg füstölt szalonna, 10 dkg párolt, gyenge zöldborsó, 1 tojás, 6 dkg vaj, 5 dkg liszt, 1 dl tejszín, só, törött bors, zöldpetrezselyem.
Elkészítése:
Ugyanúgy készítjük el, mint a sonkás risszel töltött karalábét azzal az eltéréssel, hogy a sonkás rizs helyett a következő töltelékkel töltjük meg a karalábékat:
A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és félig megpuhítjuk. Beletesszük a 10 dkg puhára párolt gyenge zöldborsót és a külön megfőtt rizst. Ráütünk egy tojást, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel és gyenge tüzön fakanállal addig keverjük, míg sűrű töltelék lesz belőle. Ezzel töltjük meg a karalábékat és a töltött karalábénál leírt módon végezzük a további elkészítést.
|